Er zijn wel eens van die dagen dat je lekker wil eten, maar geen zin hebt om uren in de keuken te zwoegen. Je kunt met het mooie weer immers beter buiten zitten. Deze gnocchi is perfect als je wel zin hebt in aardappelen, maar niet in gepiel met aardappelen schillen. De gnocchi is in dit recept zelfgemaakt, maar laat je met dit weer vooral niet tegenhouden om gnocchi te kopen.

Wat heb je nodig voor vier personen:

  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • grof zeezout
  • 3 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml groentebouillon
  • 80 gram geraspte belegen geitenkaas
  • 500 gram gnocchi

Bereidingswijze:

Zet een grote pan water op het vuur met wat zout en breng deze langzaam aan de kook.
Verhit de olijfolie, snijd de sjalotjes in dunne ringetjes en fruit ze langzaam aan.
Snijd het knoflook grof en de courgette in halve maantjes.
Voeg deze toe aan de sjalotjes en bak ze langzaam aan, zo’n 7 minuten.

Giet de bouillon erbij en laat het 5 minuten doorkoken.
Doe de gnocchi in het kokende water, ze zijn gaar zodra ze gaan drijven.
Schep ze over in de pan met de courgette en neem een beetje van het kookvocht mee.
Bak de gnocchi nog even mee.

Rasp de geitenkaas en de citroenschil over de gnocchi en schud hem nog één keer om.

Buon Appetito!