Wie houdt er nu niet van een heerlijk hamburger? Je kunt er natuurlijk een ouderwets plakje Cheddar op doen (wel van die lekkere dan), maar je kunt hem ook eens maken met onze zelfgemaakte daslookkaas.

Wat heb je nodig voor acht burgers

  • 8 broodjes
  • 12 plakjes bacon, door midden gesneden
  • 8 augurken, dun gesneden
  • 1 kilo rundgehakt
  • 8 plakken daslookkaas
  • 8 tl mosterd
  • 8 tl ketchup
  • 2 rode uien, in fijne ringetjes gesneden
  • 3 el appelazijn
  • zout
  • 1/2 krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 2 flinke el mayonaise
  • 1 flinke el ketchup
  • 1 flinke el mosterd
  • 1 el Worcestershire sauce
  • 1 tl Tabasco

 

Voorbereiden

Snijd vier plakjes daslookkaas in kleine blokjes. Verdeel het gehakt in acht even delen en vorm er gehaktballen van. Duw dan met je duim een holte in het vlees en stop daar een achtste van de kaasblokjes in. Maakt de bal weer dicht en maak er een burger van.
Bak de plakjes bacon uit in een hete pan. Meng de rode ui met azijn en een snufje zout en kneed het mengsel. Schep de ijsbergsla door de mayonaise, ketchup, worcestershire, mosterd en tabasco.
Snijd de overige plakjes kaas in vieren. Bak de burgers (niet te hard) twee minuten aan de ene kant. Draai de burger om, besmeer hem met één theelepel mosterd en leg twee plakjes kaas op de burger. Bak nog twee minuten.

Hoe bouw je de burger op

Snijd de broodjes op en verdeel één theelepel ketchup over de bovenste helft. Op de onderste helft schep je een achtste van het slamengsel met daar bovenop augurk, de burger, bacon en de gepickelde uitjes. Kapje erop en genieten maar.
Ps: Houd wel een servetje bij de hand!