Stoofcatering heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het lekkerste recept voor kaasfondue en dan wel kaasfondue met onze Buurenkazen.

Wat voor weer het ook is, het is altijd weer voor kaasfondue. Denk bijvoorbeeld aan een fondue met Mediterraanse kaas in de zomer of met Truffelkaas in de winter. En je hoeft je ook zeker niet te beperken tot dippers als brood en aardappel. Denk eens aan rauwe geschaafde bietjes, gegaarde kip of wortel. Je kunt het zo gek niet bedenken en het wordt lekkerder met kaasfondue.

Wat heb je nodig voor vier personen:

  • 300 gram kruidenkaas (daslook, truffel…)
  • 300 gram belegen
  • 50 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 teen knoflook
  • 300 ml witte wijn
  • 450 ml bouillon
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en voeg de zwarte peper toe.
Fruit de peper en doe het knoflook erbij.
Giet de bloem erbij en blijf roeren tot je een stevig deeg krijgt.
Gaar het deeg goed door en voeg dan de witte wijn toe.
Kook de wijn door tot de alcohol is verdampt.
Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij tot je een dikke glanzende saus hebt.

Snijd of rasp de kaas fijn.
Lepel steeds een beetje kaas bij de saus, zo smelt de kaas gelijkmatig.
Zorg ervoor dat het vuur op gemiddelde warmte staat en dat de saus niet kookt, want dan schift deze.
Als alle vloeistof en kaas is opgenomen, kun je de fondue op smaak brengen met  nootmuskaat, peper en zout.