Kaas- en zuivelwinkel & Proeverijen

Rotterdam

In Rotterdam zijn we met onze kaaswinkel gevestigd in de Fenix Food Factory op Katendrecht. Hier kun je altijd terecht voor onze eigen kazen, maar ook voor een selectie aan bijzondere harde en zachte kazen van andere ambachtelijke ondernemers. In Rotterdam staat ons team paraat om alles wat je wilt weten over deze verschillende kazen te vertellen en uitleg te geven over de beste combinaties aan tafel.

Assortiment

We hebben een groot aanbod Nederlandse en Belgische kazen die we niemand willen onthouden en blijven het assortiment met veel liefde uitbreiden. Uiteraard hebben we ook de klassiekers. Denk hierbij aan een prachtige Farmhouse Cheddar, een bijna weglopende Gorgonzola Dolce of Brie de Melun.

 

Wie dol is op kaas is in onze kaaswinkel aan het juiste adres. Met een uitgebreid en wisselend assortiment is er altijd wel iets waar je gelukkig van wordt.

Proeverijen

Door de jaren heen hebben we ontzettend veel kazen geproefd, waarschijnlijk nog meer dan je zou verwachten. Daardoor hebben we een berg kennis opgedaan die we graag willen delen. Want hoe proef je nu verschillen in kaas? Hoe stel je de beste kaasplank samen? Welke kaas gaat mooi samen met dat ene biertje of glas wijn? In onze winkel in de Fenix Food Factory in Rotterdam organiseren we regelmatig leuke proeverijen en geven we ook proeverijen op aanvraag.

 

Open Proeverijen Agenda 2017

Samen met onze  favoriete partners geven wij dit jaar een aantal leuke open proeverijen.
Het blijft een feest om, samen met hen, nieuwe kaas-drankcombinaties te bedenken.
Inschrijven kan via info@booijkaasmakers.nl. Kosten zijn €15,- per persoon.

28 april – Sherry – met Moritz Peeters

15 juni – Bier – met Kaapse Brouwers

7 juli – Cider – met CiderCider

3 augustus – Cider II – met CiderCider

7 september – Wijn – met Unico Wilkens

16 september –Wijn II – met Unico Wilkens

10 oktober – Kaasdiner!– bij Dertien

17 november – Champagne – met Moritz Peeters

Proeverijen op aanvraag

Naast onze open proeverijen, geven wij ook proeverijen op verzoek. Dit is mogelijk voor groepen vanaf 4 personen. Onze kaasmeisjes verzorgen verschillende proeverijen, eventueel in combinatie met een drank-expert.