Omdat we de zomer nog steeds een beetje moeten dwingen om langs te komen, nemen we het heft in eigen hand en maken we een heerlijke risotto met paprika, amandelen en geitenkaas.

Wat heb je nodig voor vier personen:

  • 4 puntpaprika’s
  • 75-100 gram risotto rijst per persoon
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram boter
  • takje verse tijm
  • Bouillonblokje groenten of kip
  • Grote bol verse geitenroomkaas paprika/chili
  • 250 gram belegen geitenkaas
  • 100 gram Spaanse amandelen

Zet een pan met 1,5 liter water op voor de bouillon met een bouillonblokje.
Smelt de boter en hak het knoflook.
Fruit het knoflook  en snijd de paprika’s in kleine blokjes.

Bak de paprika even aan en voeg de rijst toe met het takje tijm.
Bak de rijst tot deze aan de pan blijft plakken.
Giet er een soeplepel bouillon bij en wacht terwijl je roert tot het vocht is opgenomen door de rijst.
Herhaal dit gedurende vijftien tot twintig minuten.

Als de rijst zacht is, zet je het vuur af en roer je de verse geitenroomkaas erdoor.
Proef de risotto en voeg zo nodig zout en peper toe.
Niet teveel zout, want er komt nog kaas over.

Rasp de kaas en hak de amandelen fijn.
Schep de risotto op de borden en strooi de belegen geitenkaas en amandelen erover.