Onze kazen

Met veel liefde maken wij op onze boerderij in Streefkerk prachtige rauwmelkse kazen. Hiervoor gebruiken wij de verse melk van onze buren; melkveehouders die hun koeien en geiten goed verzorgen voor de beste kaasmelk. Onze kazen te koop in de omgeving van Rotterdam en worden aangeboden bij lokale horeca. En nu zijn ze ook online te verkrijgen!

"Kaas heeft zoveel kanten; de kwaliteit van de melk, het ambacht van het maken, het vakmanschap van het rijpen. Deze zijn allemaal terug te vinden in de smaak van onze kazen."

Marijke Booij
marijke

"Zodra de bestelling door ons is ontvangen, worden de kazen vers afgesneden en gevacumeerd. De kaas is, in het vacuüm, zo'n 7 á 8 weken houdbaar. Dezelfde dag nog gaat de kaas op de post, zodat deze zo snel mogelijk geleverd kan worden."

Dalina
Dalina smal
Ambachtelijke kazen direct van de boerderij naar jouw huis
Vanaf €35,- verzendkosten €3,50, vanaf €50,- gratis
Vers gesneden bestelling is vacuüm verpakt 8 weken houdbaar

Bestellen en bewaren

Zodra de bestelling door ons is ontvangen, worden de kazen vers afgesneden, gevacumeerd en diezelfde dag nog verzonden.
De stukken kaas passen niet door de brievenbus, de pakketten dienen aangenomen te worden.

Bij de gevacumeerde kaas wordt ook kaaspapier geleverd. Als de kaas wordt geopend, kun je de kaas het beste in dit papier bewaren.
Dit zorgt er voor dat de kaas niet gaat zweten en kan ademen, maar ook dat hij niet uitdroogt en lekker smeuïg blijft.

Kaas wordt het best gegeten op kamertemperatuur. Daarom raden we aan de kaas buiten de koelkast te bewaren, tenzij het ontzettend heet is of bij jonge kazen.

Kaas en lactose

Het is algemeen bekend dat in veel kaas lactose zit. Gelukkig zit in veel ambachtelijke of boerenkazen geen lactose meer, omdat ze langer de tijd krijgen om te rijpen.
Lactose is melksuiker. Melksuikers verdwijnen deels uit de kaas doordat we de verse wrongel twee keer wassen. Binnen de eerste 24 uur na het maken van de kaas, is de lactose zo goed als helemaal omgezet in melkzuren. Na acht weken zit er helemaal geen lactose meer in onze kazen, wat betekent dat alle kaas die ouder is dan jong in principe lactose-vrij is.

Bovendien kun je zelf vaak op de verpakking van kaas, in bijvoorbeeld de supermarkt, lezen of er lactose in de kaas zit.
Kijk bij de voedingswaarde vermelding naar ‘Koolhydraten, waarvan suikers’. Zit er 0 gram suiker in de kaas, dan is deze lactosevrij.